KOSTEN KINDEROPVANG: OVERZICHT VAN DE TARIEVEN

Bij gastouderopvang bestaan de totale kosten uit: Bemiddelingskosten (diensten gastouderbureau) en opvangkosten (diensten gastouder). De overheid geeft een bijdrage over de totale kosten, de kinderopvangtoeslag. Op www.toeslagen.nl vindt u alle bijzonderheden, of neem contact met ons op.

Bemiddelingskosten.

U betaalt een vast bedrag per maand per gezin, ongeacht het aantal kinderen.

Voor het registreren van een bestaande koppeling betaalt u € 55,- per maand.  U heeft dan zelf een gastouder gevonden en met haar afspraken over de opvang gemaakt. Dit noemen wij het Basispakket. Eventuele kosten voor opleiding en registratie komen voor rekening van ouders en/of gastouders. In een persoonlijk gesprek kunnen we hierover afspraken maken en informatie geven over fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden.

Bij een Servicepakket zoeken wij voor u een gastouder. In een persoonlijk gesprek wordt voor ons duidelijk wat uw wensen zijn en gaan wij op zoek naar een gastouder die daar bij aansluit.

 WELKOM-KIND  Tarief bij één contract/koppeling
(= gezin met één gastouder)
 Tarief bij meerdere contracten/koppelingen
(= gezin met meerdere gastouders)
 Basispakket  € 53 tot € 55,-*  € 53 tot € 55,- * plus € 30,- per extra gastouder
 Servicepakket  € 83,- tot € 85,-* **  € 83,- tot € 85,- * plus € 30,- per extra gastouder

Het tarief is afhankelijk van de betaalwijze en periode.
** Indien we een koppeling kunnen maken met een reeds geregistreerde gastouder is het tarief van een basispakket van toepassing.

Opvangkosten

Een gastouder mag zelf een tarief vaststellen voor haar diensten. Een gastouderbureau mag een gastouder geen tarief opleggen. De meeste gastouders hanteren een tarief tussen de € 4,50 en € 6,00 per uur per kind. Bij de ene gastouder zijn luiers en voeding in de prijs opgenomen bij anderen neem je dat zelf mee. De uurvergoeding wordt in onderling overleg bepaald.

Bij een oppas aan huis (nanny)/opvangouder) gelden andere tarieven. U betaalt dan ten minste het wettelijk minimumloon en 8% vakantiegeld. Daarnaast heeft de opvangouder recht op doorbetaling van 4 weken verlof per jaar (na rato). Meer informatie over de regeling dienstverlening aan huis leest u hier. Het tarief van een opvangouder is mede afhankelijk van het aantal (schoolgaande) kinderen in een gezin.

Wij maken graag voor u een berekening (prognose), zodat voor u duidelijk is wat het financieel voor u betekent. Bel ons even voor antwoord op al uw vragen (0411-750903), of vraag vrijblijvend om een berekening van de kosten in uw situatie.