Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/public/sites/www.gastouder-boxtel.nl/wp-content/themes/Avada/includes/avada-functions.php on line 490
Tarieven - Gastouder Boxtel Kinderopvang Gastouderopvang

KOSTEN KINDEROPVANG: OVERZICHT VAN DE TARIEVEN

Bij gastouderopvang bestaan de totale kosten uit: bureaukosten (diensten gastouderbureau) en opvangkosten (diensten gastouder). De overheid geeft een bijdrage over de totale kosten, de kinderopvangtoeslag. Op www.toeslagen.nl vindt u alle bijzonderheden, of neem contact met ons op.

Bureaukosten.

U betaalt een vast bedrag per maand per gezin, ongeacht het aantal kinderen.

Bij betaling door automatische overschrijving en eventueel over een langere periode ontvangt u € 0,50 tot € 2,- korting op het maandtarief.

We maken onderscheid tussen basispakket en servicepakket. Bij een basispakket heeft u zelf een gastouder gevonden en met haar afspraken over de opvang gemaakt.  Bij een Servicepakket zoeken wij voor u een gastouder. In een persoonlijk gesprek wordt voor ons duidelijk wat uw wensen zijn en gaan wij op zoek naar een gastouder die daar bij aansluit.

Tevens maken wij onderscheid in de vorm van opvang. Opvang bij een gastouder (GO), de kinderen gaan naar haar toe en opvang door een opvangouder (OO), De opvangouder komt bij het gezin in huis (ook wel nanny genoemd).

Eventuele kosten voor opleiding en registratie komen voor rekening van ouders en/of gastouders. In een persoonlijk gesprek kunnen we hierover afspraken maken en informatie geven over fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden.

BASIS met GO: € 57,- tot € 59,- per maand.

SERVICE met GO: indien GO al geregistreerd staat in LRK: € 57,- tot € 59,- per maand. Indien GO nog geregistreerd moet worden: € 87,- tot € 89,- per maand voor eerste 6 maanden en daarna basistarief.

BASIS met OO: gedurende eerste 6 maanden € 87,- tot € 89,- per maand en daarna € 57,- tot € 59,- per maand.

SERVICE met OO: € 87,- tot € 89,- per maand.

Bij opvang door meerdere gastouders of opvangouders komt € 35,- per gastouder bovenop bovenstaand tarief.

Kleine contracten:

Indien men gebruik maakt van een basispakket gastouder en men heeft minder dan 320 uur opvang per jaar, dan is het tarief € 35,- per maand per kind.

Opvangkosten

Een gastouder mag zelf een tarief vaststellen voor haar diensten. Een gastouderbureau mag een gastouder geen tarief opleggen. De meeste gastouders hanteren een tarief tussen de € 5,50 en € 6,00 per uur per kind. Bij de ene gastouder zijn luiers en voeding in de prijs opgenomen bij anderen neem je dat zelf mee. De uurvergoeding wordt in onderling overleg bepaald.

Bij een opvangouder (nanny) gelden andere tarieven. U betaalt dan ten minste het wettelijk minimumloon en 8% vakantiegeld. Daarnaast heeft de opvangouder recht op doorbetaling van 4 weken verlof per jaar (na rato). Meer informatie over de regeling dienstverlening aan huis leest u hier. Het tarief van een opvangouder is mede afhankelijk van het aantal (schoolgaande) kinderen in een gezin.

Wij maken graag voor u een berekening (prognose), zodat voor u duidelijk is wat het financieel voor u betekent. Bel ons even voor antwoord op al uw vragen (0411-750903), of vraag vrijblijvend om een berekening van de kosten in uw situatie.